Utilități

InTrust©, un sistem pentru cerințele de securitate si conformitate ale ENGIE ( S.C. GDF SUEZ ENERGY ROMANIA S.A.)

ENGIE (pana la 21.09.2015, S.C. GDF SUEZ ENERGY ROMANIA S.A.) este o societate comercială cu poziţie majoră pe piaţa gazelor naturale și a energiei electrice din România, înregistrând peste 30 ani experienţă în domeniu.

Misiunea sa este de a propune soluţii inovatoare pentru eficiență energetică, de a asigura securitatea aprovizionării Europei, dezvoltarea marilor infrastructuri, dezvoltarea energiilor regenerabile şi combaterea încălzirii climatice.

Prezența în România a adus cele mai avansate tehnologii informatice în măsură să răspundă cerințelor specifice ale acestui sector.

Pentru a oferi cele mai bune servicii către clienți, utilizează produsele cele mai competitive de pe piață în domeniul tehnologiei informației.

Provocarea

Asemenea tuturor organizațiilor cu intensă si îndelungată activitate, mediul IT din ENGIE a crescut enorm, având foarte multe sisteme informatice, marea majoritate dezvoltate si customizate pe specificul activității sale.

Acest lucru complică foarte mult activitățile specifice de monitorizare și audit privind conformitatea cu standardele de securitate, precum și cu regulamentele interne.

În anul 2008, ENGIE, pe atunci GDF SUEZ ENERGY ROMANIA  a decis implementarea unui sistem de log-management, audit si alertare care să-i ofere o platformă sigură pentru cele două aspecte critice – conformitatea și securitatea internă.

Soluția Q-East Software pentru ENGIE

Specialiștii Q-East Software au venit în întâmpinarea nevoilor ENGIE cu sistemul Quest InTrust, ale cărui calități s-au dovedit decisive în cadrul procesului de selecție:

-      Stocarea arhivată și criptată a logurilor pe termen nelimitat cu necesități minime de storage;

-      Arhitectura flexibilă și scalabilă, precum și ușurința în producerea rapoartelor de securitate pentru tehnologiile proprietare;

-      Corelarea tuturor evenimentelor din organizație, din orice sursă în funcție de contul din Active Directory;

-      Calitatea serviciilor de implementare, precum și calificarea echipei locale de suport tehnic Q-East Software si serviciile profesionale oferite.

InTrust permite azi monitorizarea tuturor sistemelor ENGIE. De asemenea, InTrust generează un set de informații noi, până acum indisponibile prin metode tradiționale.

“Înainte nu aveam acces la un astfel de nivel de detaliu si trebuia să facem analize complicate care ne solicitau si cu care iroseam foarte mult timp. InTrust automatizează colectarea de date din diverse surse, este extrem de flexibil, poate fi configurat cu ușurință în multe moduri si are sute de rapoarte predefinite si customizabile.

Cu ajutorul InTrust, S.C. GDF SUEZ ENERGY ROMANIA S.A. poate să îndeplinească cerințele de conformitate cu standardele de securitate implementate si de asemenea, să ofere platforma ideală departamentelor interne de securitate si investigație.

Recomand tuturor companiilor implementarea InTrust datorită calităților remarcabile ale produsului si ale echipei de implementare Q-East Software”

Monica Mathiu, Manager Strategie IT, Directia IT, GDF SUEZ Energy Romania S.A.

Cerințe critice rezolvate de soluțiile Quest Software

- Un sistem care sa asigure conformitate cu standardele de securitate internă

- Un sistem care sa automatizeze colectarea de loguri din organizatie, sa genereze alerte specifice de securitate si sa centralizeze o baza de date de investigatii de securitate

Rezultatele implementării

Aproape 60 servere auditate

Peste 400 posturi de lucru si echipamente

Peste 100 rapoarte de securitate

Peste 50 rapoarte standard de conformitate

Stocare nelimitată si nealterată a logurilor culese

1 an stocare loguri online

60 zile stocare date de investigație într-o bază de date SQL Server