Q-East Software la cea de-a 19-a ediție a Zilei Comunicațiilor, 28 aprilie 2015

În organizarea Ministerului pentru Societatea Informațională, în parteneriat cu Agenția Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) și International Telecommunication Union (ITC), Ziua Comunicațiilor va ajunge anul acesta la cea de-a XIX-a ediție.

Considerat cea mai importantă expo-conferință internațională TELECOM din România, evenimentul reunește aproximativ 700 de participanți cu roluri decizionale din peste 20 de domenii cum ar fi: TELECOM, IT, Comerț electronic, Energie, Securitate, Bănci, Guvernamental și altele.

Tematicile prezentei ediții sunt: 4G LTE România; Comunicații fixe/mobile și aplicațiile lor; Broadband în rural; Televiziunea digitală. DVB-T2; Noile tehnologii de arhivare pe discuri optice; Big Data. Tehnologii Cloud. SDN/NFV; Securitate IT&C; Comerț electronic, plăți electronice; Internetul Lucrurilor: Smart Home și Smart Car; Gadget-uri digitale: Smart  Phone-uri, Phablete, Tablete, Echipamente 2 în 1.

La eveniment vor lua parte operatori de comunicații și furnizori de soluții de comunicații, companii de IT care prezintă smart IT și gadgeturi digitale.

În deschidere se vor adresa celor prezenți domnii Cătălin Marinescu - președintele ANCOM, Bogdan Chirițoiu – președintele Consiliului Concurenței, Emil Hurezeanu – analist politic și economic, Varujan Pambucian –membru în comisia IT&C din Camera Deputaților și Florin Cosmoiu – Director General Centrul Național Cyberint.

Organizată pe patru teme de discuții, conferința va aborda: Telecomunicațiile, motor al creșterii economice românești; Tehnologii pentru o Românie digitală; IT-ul - suport pentru economia reală; Evoluția Comerțului electronic în România.

Panelul IT-ul – Suport pentru economia reală va fi deschis de către domnul Mihai Ghiță, Director Tehnic Q-East Software, cu prezentarea Build the human firewall – The smart way of protecting business, o trecere în revistă a celor mai importante obiective din zona de securitate cibernetică. Cei 14 ani de experiență ai companiei pe plan local fiind un real argument pentru furnizarea unor răspunsuri la cele mai stringente întrebări din sfera IT&C. Rolul Q-East Software, alături de Dell Software, reușind să se consolideze treptat în regiune, prin furnizarea unor eficiente servicii de securitate, soluții IT adecvate noilor provocări.

Q-East Software va avea un stand expozițional la care se vor găsi informații de ultimă oră despre cele mai recente produse IT pe care le propune pieței de profil, printre care și  Smart Investigator, produs de securitate 100% românesc, o soluție performantă pentru investigații IT de maximă acuratețe, creată de echipele de dezvoltatori ale companiei, pentru eficientizarea activității managerilor de securitate și conformitate IT. Smart Investigator este un instrument de securitate inovator, gândit pentru companiile care au implementate soluții SIEM (Security Incident and Event Management), oferind identificarea rapidă a anomaliilor de securitate și o funcție de raportare avansată în conformitate cu standardele cele mai recente de pe piață.

Ziua Comunicațiilor reunește peste 100 de companii și aproximativ 60 de asociații invitate, fapt care certifică evenimentul ca pe un bun prilej de consolidare al parteneriatului dintre instituțiile naționale și mediul privat în domeniul tehnologiei informației.  

Conferința va avea loc pe data de 28 aprile (a.c.) la JW Marriott Grand Hotel București.