Q-East Software l-a adus pe Ramsés Gallego, unul dintre cei mai apreciati strategi de securitate, pe scena Conferintei “Noile Provocari Globale de Securitate Cibernetica”

Intre 5-6 octombrie 2015, s-a desfasurat cea de-a cincea editie a conferintei anuale la nivel international “Noile Provocari Globale de Securitate Cibernetica”, organizata de Centrul National de Raspuns la Incidente de Securitate Cibernetica CERT-RO cu sprijinul si participarea Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucuresti si in parteneriat cu reprezentanti recunoscuti in domeniul cyber din Romania, printre care si compania Q-East Software.

Printre participantii la Conferinta s-au numarat delegati ai principalelor structuri de tip CERT din Europa, Asia si Africa, reprezentanti cu functii de decizie in domeniul securitatii nationale, precum si din cadrul institutiilor publice si private.

Sesiunile paralele de prezentari au fost organizate in a doua zi a evenimentului in doua sali separate, in functie de relevanta informatiei pentru public: sala “White Room” a gazduit prezentarile privind gestionarea incidentelor de securitate cibernetica, in timp ce in “Black Room”, participantii au putut sa descopere cele mai noi metode de intruziune in retelele informatice.

Unele dintre cele mai apreciate momente ale Conferintei au fost cele in care a prezentat Ramsés Gallego, Strateg de Securitate Dell Software si detinator al celor mai importante certificari din industrie. Ramsés Gallego, venit in Romania la invitatia Q-East Software, unic distribuitor autorizatDell Software, s-a aflat in atentia publicului, prin interventiile sale in panelul de experti “Securitatea cibernetica in Romania” din prima zi si la sustinerea prezentarii “When Security became Cybersecurity” din a doua zi a evenimentului.

“Spatiul cibernetic a fost oficial declarat de catre Pentagon, cel de-al cincilea teritoriu de razboi. Noul perimetru de lupta sunt datele, iar in ziua de azi, orice atac major poate fi planificat de la celalalt capat al lumii, printr-o simpla apasare de taste. Acest lucru pentru ca tehnologia a ajuns atat de simpla si de accesibila tuturor. Cum sa lupti cu asa ceva? Cuvintele-cheie sunt viteza de reactie si flexibilitatea. O atitudine corecta la nivel de societate: securitatea cibernetica.

Prin securitate cibernetica, datoria noastra este sa castigam si sa mentinem pacea”, a declarat Ramsés Gallego in cadrul prezentarii “When Security became Cybersecurity”.

Evenimentul “Noile Provocari Globale de Securitate Cibernetica” a reprezentat pentru auditoriu o sinteza a strategiilor si actiunilor tactice utilizate de structurile CERT nationale in lupta cu fenomenul cyber, fiind un bun prilej pentru valorificarea competentelor si resurselor Romaniei in acest domeniu la nivel international.