Q-East Software, in elita companiilor de securitate cibernetica participante la Cyber Intelligence Europe 2015

Intre 28-30 septembrie a avut loc la hotelul Radisson Blu din Bucuresti evenimentul Cyber Intelligence Europe 2015, organizat de Intelligence-Sec, companie britanica specializata in productia de evenimente pentru industria de securitate.

Cyber Intelligence Europe este un eveniment regional de inalt nivel, aflat la prima editie in Romania, care a propus participantilor prezentari si studii de caz ale celor mai recente solutii de aparare cibernetica, aducand in dezbatere publica principalele strategii statale de lupta impotriva amenintarilor cyber.

Printre oaspetii evenimentului s-a numarat d-l Bruce Wyn, comandor aerian in retragere al Fortelor Aeriene Britanice, care a sustinut in prima zi workshop-ul "You are under attack. Risk assessment. Cyber Defence or Defending the business.".

In auditoriu, pe parcursul celor trei zile, au participat atat experti in securitate din mediul privat si public din Romania, cat si delegatii straine.

Printre delegatii din Romania s-au aflat d-l Constantin Dudu Ionescu, Consilier de stat, Director al Oficiului Informatii Integrate din cadrul Departamentului Securitatii Nationale de la Palatul Cotroceni, d-l Radu Puchiu, Secretar de stat si Directorul Serviciilor Online si de Design din cadrul Cancelariei Primului Ministru si Generalul Teodor Frunzeti, Consilier in cadrul Ministerului Apararii Nationale, precum si Bebe-Viorel Ionica, Secretar de stat in Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale.

Cu ocazia evenimentului Cyber Intelligence Europe, la Bucuresti au fost prezente delegatii de experti in securitate de stat din Cehia, Serbia, Kosovo, Georgia si Armenia. 

Mihai Ghita, Director Tehnic Q-East Software a sustinut miercuri, 30 Septembrie 2015, de la ora 10.10 pe scena principala, prezentarea "When Security is Against Business" prin care a evidentiat mijloacele prin care companiile si institutiile publice din Romania pot investi in solutii de securitate cibernetica potrivite mediilor lor informatice, fara a ingreuna procedural si tehnic activitatea organizationala.

La standul companiei din cadrul expozitiei dedicate evenimentului, expertii Q-East Software au prezentat auditoriului Dell SonicWall, gama de solutii de varf pentru securitatea retelei si protectia datelor companiei, precum si Dell PowerEdge VRTX, un server blade compact și scalabil, cu funcții integrate de stocare, networking si management.